Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
 
Pentusuunnitelmia 2019
 
3.9.2019 syntyneestä pentueesta vapaana narttupentu, luovutuksessa 29.10 eteenpäin.
Mahdollisuus myös sijoitukseen ilman näyttelyvelvoitteita Pohjois-Suomen alueelle.
Kysy lisätietoja!
 
Mikäli teillä olisi coton-palleron mentävä aukko perheessänne,
ottakaa yhteyttä joko puhelimitse
(tavoitettavissa parhaiten klo 16-21.00) tai sähköpostitse.
Mikäli en vastaa puheluusi, laita minulle tekstiviesti ja soitan sinulle takaisin heti kun mahdollista.
 
Pentueen vanhemmat ovat
silmä- ja polvitarkastettu terveiksi,
virallisesti lonkka-, kyynärä- ja selkäkuvatut
sekä DNA-testatut, varmistaaksemme, etteivät pennut voi sairastua näihin muutamiin sairauksiin.
 
18.5.2019 syntyneestä pentueesta narttupentu
etsii turkinhoidosta kiinnostunutta
sijoituskotia Rovaniemen alueelta.
Turkinhoidossa avustetaan ja siihen opastetaan kasvattajan toimesta. Mikäli sijoituskoira kiinnostaa vaihtoehtona, ota yhteyttä ja jutellaan asiasta! 
 
(Päivitetty 14.10.2019)
 
 
 
 
 
 
Coton on sanan varsinaisessa merkityksessä seurakoira, joka nauttii perheen kanssa vietetystä ajasta, on se sitten yhdessä ulkoilua tai sohvalla makoilua. Siksi onkin todella tärkeää koiran hyvinvoinnin kannalta, että se oppii heti pienestä pitäen olemaan yksin kotona, eikä stressaa joka päivä kotiväen työ- / koulupäivän aikana.
 
Ehdottomasti suosituin ajankohta pennunhankinnalle on kesäloma-aika sekä joulunaika. Kasvattajana haluan muistuttaa perheitä siitä, ettei pennun saapumiseen uuteen kotiin tarvitse välttämättä pitää pidempää lomaa, vaan muutaman päivän mittainen "vanhempainvapaa" on aivan riittävä. Tällöin pentu pääsee mahdollisimman nopeasti kiinni perheen normaaliin arkirytmiin ja opettelemaan yksinoloa. Loma-aikoina tätä heti aloitettavaa yksinolon harjoittelua ei saa missään tapauksessa unohtaa, koska muutoin pentu kokee järkytyksen siinä vaiheessa, kun lomat loppuvat ja arki koittaa. 
 
Pennunhankintaa miettiessäsi ajankohdalla ei siis sinänsä ole merkitystä lomia ajatellen, jos pentu muutoin sopii tulevan perheen arkeen.


Luethan myös Pentua hankkimassa ja tutustu myös hyvään kirjoitukseen koirabisneksestä

Kauppakirjoina käytän Suomen Kennelliiton sopimuksia koiran kaupasta sekä sijoitussopimusta oman lisäliitteen kera.

Meiltä lähtiessään pentu:
- on useaan kertaan madotettu
- on sirutettu
- on rekisteröity Suomen Kennelliittoon
- on pentutarkastettu eläinlääkärin toimesta
- saa mukaansa pentupaketin, joka sisältää muun muassa tuttua ruokaa, leluja, kattavan kirjallisen hoito-ohjeen, viltin tutuilla hajuilla.

Meillä koirat elävät ja kasvavat samoissa tiloissa ihmisten kanssa, meillä ei siis ole erillisiä kenneltiloja. Koirat kuuluvat olennaisena osana elämäämme ja arkeemme, joten haluamme pitää kotilauman kohtuullisen kokoisena, jotta aikaa riittää jokaiselle koiralle.


En myy pentuja osamaksulla, enkä vastaa tekstiviestikyselyihin. 

Sopimukset:
Sopimus koiran kaupasta
Sopimus nartun sijoituksesta

Cotonin pentua hankkimassa?

 
Mikä Coton de Tuléar?

Coton de Tuléar eli cotoni/cottoni on pienikokoinen, iloinen, pitkäturkkinen seurakoira. Turkki on laadultaan rodun nimen mukaisesti puuvillamaista ja vaatii säännöllistä viikottaista hoitoa.

Turkki on cotonin ylpeys ja arvostan perheitä, jotka sitoutuvat hoitamaan koiran turkin, sillä turkki kuuluu oleellisesti tähän rotuun ja cotonin hoitoon. Jos ajatuksenasi on leikata turkki lyhyeksi ennen kuin se ehtii kasvaakaan, suosittelisin harkitsemaan uudemman kerran rotuvalintaa.

Huomioithan, että turkki ei lyhyenä ole yhtään pitkää turkkia haasteellisempi hoitaa, vaan vaatii aivan samanlaista huoltoa kuin pitkäkin. Oman kokemukseni mukaan pitkä turkki on paljon helpompi hoitaa, lyhyt takkuuntuu helpommin ja takkuja on hankalampi selvittää, kun ne ovat lähellä ihoa. Turkeissa on eroja ja toinen vaatii selkeästi enemmän vaivannäköä kuin toinen. Pääasia on kuitenkin se, että turkki on takuton, eikä koira kärsi turkin hoitamattomuuden vuoksi.

Viikossa yhden cotonin turkinhoitoon menee aikaa 1-2h omistajan taidoista ja koiran turkista riippuen, joten valtavaa ponnistelua turkinhoito ei vaadi. Ainoastaan max 1 cm pitkä sänki ei takuta!

Näin varmistat, ettet tue pentutehtaita tai laitonta maahantuontia:

• Varmista rotukoiraa ostaessa, että myyjällä on kennelnimi ja että se on aito.
• Älä osta yksityiseltä ihmiseltä koiraa, ellet tunne tätä entuudestaan tai ehdi tutustua henkilöön perusteellisesti.
• Varo erityisesti lehti- ja internetilmoituksia, joissa sama myyjä kaupittelee monenlaisia koiria ja joiden ilmoittajalla on prepaid-liittymä.
• Älä osta paperitonta rotukoiraa.
• Vaadi päästä näkemään emo ja pennut pitopaikassaan.
• Luotettava myyjä on kiinnostunut koiran uudesta kodista ja ostajasta.
• Jos ostotilanteessa on mitään epäilyttävää, älä osta koiraa.
• Älä ikinä osta eläintä säälistä.
• Tee koirasta aina kirjallinen kauppasopimus.

 

Vaikka cotonia pidetäänkin moniin muihin rotuihin verrattuna vähemmän allergisoivana, ei mikään koirarotu ole täysin allergiavapaa, jos joku muuta väittää, valehtelee.. Siksi kehotankin jokaista ”allergia-koiraa” etsivää tutustumaan ensin rotuun ja miettimään, miksi juuri tämä rotu olisi meille sopiva. Ainoa syy rodun valitsemiselle ei voi olla se, että koira ei allergisoi. On olemassa myös muita vähemmän allergisoivia rotuja, jotka voisivat sopia paremmin ja miellyttää luonteensa puolesta enemmän. Jokaisella rodulla on omat ominaispiirteensä ja rotuvalinnan tulisi pohjustua niihin.

 
Seuraavaksi tulisi miettiä kysymyksiä:
  • Miksi koira?
  • Onko tarpeeksi aikaa?
  • Kuinka paljon koira ja sen pito maksaa?
  • Mitä sen kanssa tehdään?
  • Iso vai pieni?
  • Minkä rotuinen?
  • Pentu vai aikuinen?
Jos vielä yllä oleviin kysymyksiin löytyy vastaukset ja koet olevasi valmis hankkimaan koiran, ota yhteyttä rodun kasvattajiin. Valitse kasvattaja, jonka kanssa tulet hyvin toimeen, sillä jokainen vastuullinen kasvattaja haluaa pitää yhteyttä, kuulla kuulumisia, antaa neuvoja ja tukea kasvatin omistajilleen.

Ennen koiran hankkimista kannattaa lukea koirakirjallisuutta sekä vierailla erilaisissa koiratapahtumissa tutustumassa itseään kiinnostavaan rotuun. Monet kasvattajat vastaavat mielellään omaa rotua koskeviin kysymyksiin ja ottavat vierailijoita vastaan tutustumaan rotuun. Huomioithan kuitenkin, että meillä jokaisella on omat menomme, eikä kasvattaja ota vieraita vastaan aina lyhyellä varoitusajalla. Tapaamisesta kasvattajan kotona on ehdottomasti sovittava etukäteen.

Koiraa ei koskaan pidä ottaa hetken mielijohteesta. Vaikka cotoni söpö onkin, se ei kuitenkaan ole koriste tai lelu lapsille. Koiraa otettaessa lapsiperheeseen täytyy muistaa, että aikuinen on aina vastuussa koirasta, sitä ei voida hankkia ainoastaan lapselle.

Koira sitoo koko eliniäkseen. Lähtiessäsi jonnekin, täytyy koiralle olla hoitopaikka. Mikäli joudut matkustelemaan paljon, mieti onko koiran edun mukaista olla vähän väliä hoidossa jossakin muualla - erossa omasta "laumasta". Koirasta luopumisen syynä ei pitäisi koskaan olla muutto, opiskelu, lapsen tai muut muuttuneet elämänkuviot.

Jos tulevaisuus näyttää siltä, että edessä on valtavia muutoksia, niin kannattaa miettiä, onko juuri nyt hyvä aika ottaa uusi perheenjäsen.